Via Humana

Via Humana Uitvaartverzorging is een samenwerking van zelfstandige uitvaartverzorgers met een zelfde visie op uitvaarten, en is in 2015 opgericht door Dirk Timmer.Via Humana Uitvaartverzorging

Sinds 1998 ben ik, Dirk, regelmatig en op verschillende manieren betrokken geweest bij uitvaarten in Overijssel, Friesland, Gelderland en Utrecht. Een aantal van mijn ervaringen heb ik verwerkt in korte columns, waarvan u er op deze website enkele aantreft onder de kopjes “Uit het leven van een uitvaartverzorger”.

Het is voor mij belangrijk dat de nabestaanden zo goed mogelijk afscheid kunnen nemen van hun overleden dierbare. Dat afscheid is het begin van een rouwproces, dat voor ieder anders verloopt, en waarvan niemand kan vertellen hoe het moet. Ik vind het daarom van groot belang dat het afscheid zo goed mogelijk past bij de nabestaanden, en dat het de overledene recht doet. U treft bij mij dan ook geen standaard draaiboeken, protocollen of toespraken aan. Elke overledene is anders, elke familie is anders, en elke uitvaart is maatwerk.

Om daarbij helemaal vrij te zijn van de regels die het werken bij een grote uitvaartorganisatie met zich mee brengt, heb ik mij zelfstandig gevestigd. Vanuit Nunspeet ben ik vooral in de regio Noord-West Veluwe werkzaam. Maar ook als u niet in de gemeente Nunspeet, Harderwijk of Elburg woont, kunt u een beroep op mij doen. Of u nu wel of niet verzekerd bent. Onze werkzaamheden zijn declarabel bij alle uitvaartverzekeraars.

Sinds 1 februari 2017 is ook Nandy Boeve werkzaam onder de naam Via Humana.

Wanneer je naaste overlijdt is dat een ingrijpende gebeurtenis. En terwijl een intens verdrietige tijd is aangebroken, moet er ineens veel geregeld worden. Ondertussen staat je wereld stil.

Met name de uitvaartverzorger is degene die je in deze dagen terzijde staat. De keuze wie je de uitvaart van je geliefde laat verzorgen is dan ook een hele belangrijke. Geef dat daarom niet aan zomaar iemand uit handen! Gelukkig mag iedereen zelf kiezen welke uitvaartverzorger de uitvaart en alles eromheen regelt en verzorgt. Het kan bij sommige verzekeringen lijken alsof zij de keuze voor je maken, maar je hebt echt de vrijheid om zelf te beslissen!

Ik sta je terzijde bij het afscheid, en doe dat wat het beste voor je is. Wat je zelf wilt doen, mag je ook zelf doen. Ik kijk met je mee en begeleid je stap voor stap. Zo ontstaat er een uitvaart die past bij de overledene en bij de nabestaanden. Het is belangrijk dat het goed voelt. Daarbij neem ik niet de regie over, maar werk met jullie samen. Ik vind het belangrijk dat we kijken naar wat er mogelijk is. Het nemen van bewuste keuzes is niet altijd even makkelijk. Daarom doen we het stap voor stap en op het juiste moment. Lettend op de juiste toon en sfeer, en met respect.

De zelfstandige uitvaartverzorgers bij Via Humana zijn ondersteunend en werken vanuit hun hart. Dat maakt een uitvaart anders. Zonder standaard draaiboeken of toespraken. Uitgangspunt is dat wat de nabestaanden kunnen en willen, en indien het bekend is: dat wat de overledene heeft gewenst. Zo ontstaat een mooi afscheid en een kostbare herinnering. Altijd passend bij de wensen en bij het budget, en met volle aandacht voor nabestaanden, kinderen en kleinkinderen.

De naam Via Humana geeft niet alleen aan dat het overlijden bij de levensweg van de mens hoort. Het staat ook voor de menselijke wijze die ons voor ogen staat bij de uitvaartverzorging. Daarmee stelt het ook eisen aan de partners waarmee we samenwerken. Alles staat ten dienste van de nabestaanden, om hen te helpen met een passend afscheid. Dankzij een uitgebreid netwerk is daarbij heel veel mogelijk.

 

fblin

Bij overlijden

Meld een overlijden direct op 06 132 45 132

Contact

Via Humana Uitvaartverzorging
is 24 uur per dag,
7 dagen per week
bereikbaar op
06 132 45 132

email: uitvaart@viahumana.nl

Postbus 499
8070 AL Nunspeet

Kastanjelaan 10 Nunspeet
Westrak 85 Harderwijk

Meer contactinformatie

Netwerk
© Via Humana Uitvaartverzorging - Tel. 06 132 45 132 - Postbus 499 - 8070 AL Nunspeet - uitvaart@viahumana.nl