Via Humana

Via Humana Uitvaartverzorging is in 2015 opgericht door Dirk Timmer.

Sinds 1998 ben ik, Dirk, regelmatig en op verschillende manieren betrokken geweest bij uitvaarten in Overijssel, Friesland, Gelderland en Utrecht. Een aantal van mijn ervaringen heb ik verwerkt in korte columns, waarvan u er op deze website enkele aantreft onder de kopjes “Uit het leven van een uitvaartverzorger”.

Het is voor mij belangrijk dat de nabestaanden zo goed mogelijk afscheid kunnen nemen van hun overleden dierbare. Dat afscheid is het begin van een rouwproces, dat voor ieder anders verloopt, en waarvan niemand kan vertellen hoe het moet. Ik vind het daarom van groot belang dat het afscheid zo goed mogelijk past bij de nabestaanden, en dat het de overledene recht doet. U treft bij mij dan ook geen standaard draaiboeken, protocollen of toespraken aan. Elke overledene is anders, elke familie is anders, en elke uitvaart is maatwerk.

Om daarbij helemaal vrij te zijn van de regels die het werken bij een grote uitvaartorganisatie met zich mee brengt, heb ik mij zelfstandig gevestigd. Vanuit Nunspeet ben ik vooral in de regio Noord-West Veluwe werkzaam. Maar ook als u niet in de gemeente Nunspeet, Harderwijk of Elburg woont, kunt u een beroep op mij doen. Of u nu wel of niet verzekerd bent. Onze werkzaamheden zijn declarabel bij alle uitvaartverzekeraars.

Sinds 2020 is ook Else Volmer werkzaam als uitvaartverzorgster bij Via Humana. Else is binnen Via Humana niet helemaal een nieuw gezicht, want zij loopt al enkele jaren mee om assistentie te verlenen.

Na een carrière in de internationale dienstverlening heeft Else het roer omgegooid en de uitvaartzorg had haar interesse. In 2016 kwam zij in contact met Dirk Timmer. Else:
Het contact verliep eigenlijk meteen goed. We bleken op één lijn te zitten in hoe we kijken naar het nemen van afscheid van een dierbare en wat we willen en kunnen betekenen voor nabestaanden.
Voor mij was op dat moment de uitvaartzorg een nieuw terrein. Nu, bijna zes jaar later en de nodige ervaring rijker, is het tijd voor de volgende stap. Toen duidelijk werd dat er binnen Via Humana behoefte ontstond aan een tweede uitvaartverzorger, zijn Dirk en ik in gesprek gegaan over mijn positie binnen het bedrijf. Snel werd duidelijk dat een uitbreiding van mijn takenpakket van uitvaartassistent naar uitvaartverzorgster een logische volgende stap was.
Natuurlijk moest er ook een traject gestart worden waarin de praktische ervaring aangevuld werd met de nodige theoretische kennis.  Dat is gebeurd en inmiddels zijn we dan zo ver dat ik mij uitvaartverzorgster mag noemen. Hoe verdrietig ook, het is bijzonder om op een heel kwetsbaar moment mensen te ondersteunen en daadwerkelijk iets te kunnen betekenen in emotionele en praktische zin.

 

 

Vanuit het hart

Bij Via Humana zijn we ondersteunend en werken we vanuit ons hart. Dat maakt een uitvaart anders. Zonder standaard draaiboeken of toespraken. Uitgangspunt is dat wat de nabestaanden kunnen en willen, en indien het bekend is: dat wat de overledene heeft gewenst. Zo ontstaat een mooi afscheid en een kostbare herinnering. Altijd passend bij de wensen en bij het budget, en met volle aandacht voor nabestaanden, kinderen en kleinkinderen.

Via Humana is latijn voor “de weg van de mens”. En de weg van de mens, daar hoort het overlijden nu eenmaal bij.
Daarbij willen we met deze naam ook uitdrukken dat we ons in de eerste plaats als mensen zien die andere mensen terzijde staan, een stukje van hun weg met hen gaan, ten tijde van een groot verdriet in hun leven.
Bovendien moet vanaf overlijden tot na de uitvaart het voor de nabestaanden een weg zijn die past bij wie zij zijn als mens.

 

fb

Bij overlijden

Meld een overlijden direct op 06 132 45 132

Contact

Via Humana Uitvaartverzorging
is 24 uur per dag,
7 dagen per week
bereikbaar op
06 132 45 132

email: uitvaart@viahumana.nl

Postbus 499
8070 AL Nunspeet

Smithstraat 28 Nunspeet

Meer contactinformatie
Keurmerk Eerlijke Uitvaarten
Netwerk
© Via Humana Uitvaartverzorging - Tel. 06 132 45 132 - Postbus 499 - 8070 AL Nunspeet - uitvaart@viahumana.nl