Uitvaart in Nunspeet

We verzorgen begrafenissen en crematies onder andere in Nunspeet.

Voor een uitvaart in Nunspeet bestaan drie mogelijkheden. De meest gebruikelijke zijn cremeren of begraven, maar ook het ter beschikking stellen van de wetenschap is mogelijk.

Crematie in Nunspeet

Voor een crematie in Nunspeet of omgeving kan gebruik gemaakt worden van elk crematorium naar keuze, bijvoorbeeld die in Zwolle of in Amersfoort. In Nunspeet en de nabije regio is geen crematorium.

U heeft altijd de keuze waar u een afscheidsplechtigheid houdt of gelegenheid tot condoleance biedt. Dan kan in het crematorium van uw keuze, maar dat hoeft niet. U bent altijd vrij in de keuze of, waar, wanneer en hoe u plechtigheden rondom de uitvaart houdt. Desgewenst is het rouwcentrum in Nunspeet beschikbaar voor opbaren, voor condoleance en/of voor een afscheidsplechtigheid.

Uitvaart Nunspeet

Begraafplaats Oost met de inmiddels gesloopte aula.

Begraven in Nunspeet

Voor begraven bestaan er diverse mogelijkheden. De plaats Nunspeet heeft twee in gebruik zijnde begraafplaatsen:

  • Begraafplaats Oost, Eperweg 51, Nunspeet
  • Begraafplaats West, Van Oordtstraat 110, Nunspeet

Op de begraafplaats Oost is een begrafenis alleen mogelijk, wanneer men daar al een graf heeft. Op de begraafplaats West worden ook nieuwe graven uitgegeven.

Ook bij een begrafenis heeft u altijd de keuze waar de overledene opgebaard wordt, en waar u een afscheidsplechtigheid houdt of gelegenheid tot condoleance biedt. Desgewenst is het rouwcentrum in Nunspeet hiervoor beschikbaar. Maar u bent altijd vrij in de keuze of, waar, wanneer en hoe u plechtigheden rondom de begrafenis houdt.

Als er een voorkeur is om te begraven in een andere plaats dan Nunspeet, behoort dat in het algemeen tot de mogelijkheden.

Daarnaast is ook begraven op een natuurbegraafplaats mogelijk. Deze graven zijn in een natuurlijke omgeving met veel onderlinge ruimte, en de graven zijn voor onbepaalde duur. De mogelijkheden voor een grafmonument verschillen per natuurbegraafplaats, maar zijn altijd beperkt, omdat de natuurlijke omgeving niet aangetast mag worden. Vanuit Nunspeet wordt vooral gebruik gemaakt van de natuurbegraafplaats Heidepol bij Schaarsbergen. Er lopen procedures om natuurbegraven ook mogelijk te maken op landgoed Welna, tussen Nunspeet en Epe.

Ter beschikking van de wetenschap

Als u uw lichaam na uw dood ter beschikking van de wetenschap wilt stellen, moet u dit van tevoren overeen gekomen zijn met een van de Nederlandse universiteiten of een universitair ziekenhuis.

Het is heel belangrijk dat u dit bespreekt met uw dierbaren. Wanneer zij na uw dood achterblijven heeft het namelijk wel een aantal consequenties. Met name het feit dat er geen begrafenis of crematie plaatsvindt kan moeilijk zijn voor de nabestaanden en een belemmering vormen bij het afscheid nemen. Daar is ook weinig tijd voor; de overledene wordt binnen 24 uur weggebracht.

Hoewel een uitvaart in dit geval niet op gebruikelijke wijze aan de orde is, zijn er toch diverse mogelijkheden om afscheid te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een afscheidsceremonie of herinneringsdienst, maar er kan veel meer. Ook hierbij kan Via Humana u van dienst zijn.

Bij overlijden

Meld een overlijden direct op 06 132 45 132

Contact

Via Humana Uitvaartverzorging
is 24 uur per dag,
7 dagen per week
bereikbaar op
06 132 45 132

email: uitvaart@viahumana.nl

Postbus 499
8070 AL Nunspeet

Smithstraat 28 Nunspeet

Meer contactinformatie
Keurmerk Eerlijke Uitvaarten
Netwerk
© Via Humana Uitvaartverzorging - Tel. 06 132 45 132 - Postbus 499 - 8070 AL Nunspeet - uitvaart@viahumana.nl