Kinderen en de uitvaart

Hoe kun je van een uitvaart een kindvriendelijke gebeurtenis maken? Hoe begeleid je kinderen die met een overlijden te maken hebben? Die vraag stelden we ons bij Via Humana.
En het eerlijke antwoord is, dat een uitvaart voor kinderen, net als voor volwassenen, een moeilijke gebeurtenis is en blijft.

Bij Via Humana hebben we ons dan ook de vraag gesteld wat wij voor kinderen kunnen betekenen zodat zij de uitvaart niet als trauma ervaren, bovenop het trauma dat een overlijden in de directe omgeving van het kind, toch vaak voor hen is.

Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven. Het is van veel factoren afhankelijk: wie was de overledene voor het kind en hoe was de relatie? Wat is de leeftijd van het kind? Gaat het om een onverwacht overlijden of een overlijden na een lang ziekbed?

Geen kind is hetzelfde en geen situatie is hetzelfde. Iedere keer opnieuw bekijken we, wat past bij dit kind en wat past in deze situatie?
Dit vraagt deskundigheid over kinderen en over rouw. Daarom hebben onze medewerkers zich hier door middel van scholing en training in verdiept. Daarnaast laten wij ons ook adviseren door onze (ortho-)pedagogische specialist.

Kinderen zijn voor ons belangrijk, zij hebben nog een heel leven voor zich. Op de juiste manier afscheid nemen, een manier die bij dít kind in déze situatie past, kan helpen om in een later stadium problemen te voorkomen.

Heeft u vragen? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact op.

Bij overlijden

Meld een overlijden direct op 06 132 45 132

Contact

Via Humana Uitvaartverzorging
is 24 uur per dag,
7 dagen per week
bereikbaar op
06 132 45 132

email: uitvaart@viahumana.nl

Postbus 499
8070 AL Nunspeet

Smithstraat 28 Nunspeet

Meer contactinformatie
Keurmerk Eerlijke Uitvaarten
Netwerk
© Via Humana Uitvaartverzorging - Tel. 06 132 45 132 - Postbus 499 - 8070 AL Nunspeet - uitvaart@viahumana.nl