Voorgesprek

Wanneer een geliefde overlijdt, moet er ineens veel tegelijk gebeuren. Daarbij moeten er in een paar dagen tijd veel vragen worden beantwoord en keuzes worden gemaakt. Natuurlijk wilt u dat goed doen, want u wilt na de uitvaart terug kunnen kijken op een passend afscheid. Passend bij uw overleden geliefde, en passend bij u als nabestaande.

VoorgesprekMaar het hoeft niet allemaal in de paar dagen voor de begrafenis of crematie. Net als andere belangrijke dingen in ons leven, kunnen we ons ook voor onze uitvaart voorbereiden. Zodat na het overlijden uw dierbaren zich echt bezig kunnen houden met afscheid nemen.

In een kosteloos en vrijblijvend voorgesprek kunt u zich ori├źnteren op de mogelijkheden. Uitgaande van uw eigen wensen en idee├źn kunnen we samen alles vastleggen rondom de uitvaart. Wel of geen kaart, en hoe die er dan uit moet zien. Wade of kist, en welke. Begraven of cremeren, en waar. Komt er een rouwauto of gaan we lopen, met een rouwbus, een rouwfiets, of is er een ander voertuig dat de voorkeur geniet. Hoe de afscheidsdienst eruit moet zien. Wie er mogen spreken. Welke ceremonies er worden gewenst. Is er een toespraak die al is opgesteld, om hem na het overlijden op de afscheidsdienst voor te lezen. Of wordt er bij leven een video gemaakt, om die na het overlijden in de dienst te tonen. En dit is nog maar een kleine greep uit alles wat besproken en afgesproken kan worden.

Het initiatief voor een voorgesprek wordt meestal genomen door degene die zijn overlijden ziet naderen, en de nabestaanden niet met vragen wil laten zitten over hoe hij of zij een en ander had gewild. Maar als diegene daartoe niet meer in staat is, kan ook bijvoorbeeld een geliefde of een mantelzorger om een voorgesprek vragen. Het maakt daarbij niets uit waar u verzekerd bent.

Op basis van een voorgesprek kunt u met de uitvaartverzorger het boekje “uitvaartwensen” invullen. We kunnen daar desgewenst ook een begroting bij maken.

Neem voor een vrijblijvend en kosteloos voorgesprek contact met ons op, via uitvaart@viahumana.nl of bel ons op 06 132 45 132

Bij overlijden

Meld een overlijden direct op 06 132 45 132

Contact

Via Humana Uitvaartverzorging
is 24 uur per dag,
7 dagen per week
bereikbaar op
06 132 45 132

email: uitvaart@viahumana.nl

Postbus 499
8070 AL Nunspeet

Smithstraat 28 Nunspeet

Meer contactinformatie
Keurmerk Eerlijke Uitvaarten
Netwerk
© Via Humana Uitvaartverzorging - Tel. 06 132 45 132 - Postbus 499 - 8070 AL Nunspeet - uitvaart@viahumana.nl