Verzekering

Over uitvaartverzekeringen bestaan veel misverstanden. Hier vindt u antwoorden op een aantal vragen, die ons nogal eens gesteld worden.

Maakt het uit waar ik verzekerd ben?

VerzekeringVoor de keuze van de uitvaartverzorger, maakt het niet uit welke verzekering u hebt. Of u nu bij een grote of een kleine verzekeraar bent, of u nu een natura verzekering of een kapitaal verzekering hebt. Of het nu om een begrafenis, of om een crematie gaat. U hebt de vrije keuze door welke uitvaartverzorger u de uitvaart laat verzorgen. Dus ook als u uw verzekering bij een van de grote uitvaartorganisaties heeft, kunt u gebruik maken van de diensten van Via Humana.

Is een verzekering verplicht?

Nee. Veel mensen hebben geen uitvaartverzekering. Vanzelfsprekend kunt u ook dan gewoon gebruik maken van de diensten van Via Humana.

Moet ik direct contact opnemen met de verzekeraar bij een overlijden?

Nee. Uw uitvaartverzorger kan alles voor u regelen, zodat u zich niet bezig hoeft te houden met alle formaliteiten in een tijd dat u genoeg andere dingen aan het hoofd heeft.

Wat is het verschil tussen een Natura polis en een Kapitaal polis?

Bij een natura verzekering heeft u met de verzekeraar een pakket aan diensten afgesproken. Wilt u meer, dan moet u (soms fors) bijbetalen. In de praktijk blijkt dat veelal de voordeligste polis is geadviseerd. Dan is er vaak sprake van een te klein pakket, waardoor de nabestaanden met behoorlijke kosten geconfronteerd kunnen worden. Gebruikt u anderzijds een deel van de verzekerde diensten niet, dan krijgt u daar gewoonlijk geen geld voor terug. Maakt u geen gebruik van de door de verzekeraar aanbevolen uitvaartverzorger, dan keert de verzekeraar een bedrag uit. U heeft dan de vrije keuze van uitvaartverzorger.

Bij een kapitaal verzekering krijgt u een van te voren vastgesteld bedrag, en heeft u de vrije keuze wat u daarmee doet. Of het bedrag voldoende is hangt af van uw wensen. Maar houdt u er ook rekening mee dat polissen die lang geleden zijn afgesloten, vaak onvoldoende waarde hebben.

De praktijk laat zien dat de waarde van naturapolissen in veel gevallen erg laag is, vooral als je het vergelijkt met de premie die over de jaren betaald is. Daarom adviseren veel onafhankelijke verzekeringsagenten om een kapitaalpolis af te sluiten.

Ik heb een oude polis, en de maatschappij bestaat niet meer. Moet ik die polis nog bewaren?

Jazeker. Ook oude polissen zijn hun geld waard. De Nederlandsche Bank kan vertellen bij welke verzekeringsmaatschappij uw polis is ondergebracht.

Advies

Via Humana is geen verzekeringsadviseur. Voor een goed advies kunnen wij wel een beroep doen op anderen. Ook als u al lange tijd een uitvaartverzekering hebt. Neem daarvoor gerust contact met ons op. En als u zelf een tussenpersoon heeft, kunt u die vanzelfsprekend ook benaderen. Op diverse sites kunt u meer informatie krijgen.

Bij overlijden

Meld een overlijden direct op 06 132 45 132

Contact

Via Humana Uitvaartverzorging
is 24 uur per dag,
7 dagen per week
bereikbaar op
06 132 45 132

email: uitvaart@viahumana.nl

Postbus 499
8070 AL Nunspeet

Smithstraat 28 Nunspeet

Meer contactinformatie
Keurmerk Eerlijke Uitvaarten
Netwerk
© Via Humana Uitvaartverzorging - Tel. 06 132 45 132 - Postbus 499 - 8070 AL Nunspeet - uitvaart@viahumana.nl