Netwerk NU

NetwerkVia Humana is aangesloten bij NU, het Netwerk Uitvaartvernieuwers.

Gaat het alleen maar om vernieuwend zijn? Een netwerk dat al bestaat sinds 1995 verdient misschien een andere naam en toch blijkt de term nog springlevend te zijn.

Het Netwerk zorgde in de beginjaren van zijn bestaan voor een grote ommekeer in de mogelijkheden rondom de uitvaart. De term vernieuwend staat nog steeds voor bewust, aandachtig, de tijd nemen. Nieuwe mogelijkheden werden en worden aangeboord, ‘standaard’ en ‘zo hoort het’ zijn vervangen door persoonlijk, uniek en maatwerk terwijl het respect voor rituelen en tradities blijft bestaan.

Uitgangspunt is: wat heeft u nodig, hoe wordt het een afscheid waarin het leven voelbaar is.

Met die manier van werken onderscheiden de leden van het Netwerk zich. Ze geven – samen met naasten – inhoud, vorm en kleur aan alle wensen en voegen daar vele mogelijkheden aan toe.

Hoe is een heel leven te omvatten in een uitvaart…

In een paar dagen tijd zoveel keuzes maken, het lijkt bijna onmogelijk. De leden van  het Netwerk Uitvaartvernieuwers werken op maat en bekijken steeds wat er nodig is. Ondanks die ‘paar dagen’ is er tijd om stil te staan en na te denken.

buitenDe uitvaartbegeleiders nemen eerst de tijd om kennis te maken met u. Ze willen weten wat uw wensen zijn, maar vooral ook willen ze horen over het leven van de overledene.
Wat wordt de sfeer van de afscheidsbijeenkomst? Wordt het begraven of cremeren? En weet u dat er meer mogelijk is dan alleen het crematorium of de begraafplaats in de buurt? Misschien is er een geliefde locatie waar iemand bij leven graag kwam, en is het juist die plek waar u bij elkaar wilt komen. Waar alle tijd is voor woorden, muziek en ontmoeten, om daarna pas – met iedereen of in kleine kring – te begraven of cremeren.

Met elkaar maakt u keuzes voor de inhoud van de afscheidsbijeenkomst. De leden van het Netwerk Uitvaartvernieuwers weten dat het naasten helpt intensief bezig te zijn met het afscheid. Het is een goede basis voor de eerste rouw.

De uitvaartbegeleiders nemen de tijd om alles met u door te nemen, niet alles hoeft de eerste dag al geregeld te zijn. Sommige besluiten moeten rijpen. Er is voldoende tijd om alles te bespreken, en die tijd nemen we zo veel als nodig is.

Bij overlijden

Meld een overlijden direct op 06 132 45 132

Contact

Via Humana Uitvaartverzorging
is 24 uur per dag,
7 dagen per week
bereikbaar op
06 132 45 132

email: uitvaart@viahumana.nl

Postbus 499
8070 AL Nunspeet

Smithstraat 28 Nunspeet

Meer contactinformatie
Keurmerk Eerlijke Uitvaarten
Netwerk
© Via Humana Uitvaartverzorging - Tel. 06 132 45 132 - Postbus 499 - 8070 AL Nunspeet - uitvaart@viahumana.nl