Verder na de uitvaart

Na de uitvaart kan het zijn dat u verdere hulp nodig heeft. Dat kan met praktische zaken zijn, en daar kunnen we u vaak helpen met anderen in ons netwerk. Het kan ook zijn dat u hulp zoekt bij de emotionele kant van het leven na het laatste afscheid. Graag stellen we u dan voor aan Daniëlle, die u niet alleen rondom de uitvaart bij ons kunt tegenkomen, maar ook in de tijden daarna.

Daniëlle

Mijn naam is Daniëlle van ’t Hof, in 1981 geboren in Doornspijk, waar ik nog altijd woon. Ik ben getrouwd en samen hebben we twee kinderen: een zoon en een dochter.

We wonen in een gemeenschap die opgegroeid is met alles voor jezelf houden dus ook je verdriet; je merkt heel erg dat men daarna bezig is met overleven. Dat heeft mij toen erg aan het denken gezet en ik ben daarmee aan de slag gegaan. Vanuit mijn werk als relatiecoach (waar ik dit ook al tegenkwam) was de stap niet zo groot om een opleiding te volgen voor het begeleiden in de rouwverwerking. Mijn werkzaamheden bestaan – naast de laatste verzorging van de overledene – uit het ondersteunen van de rouw-dragenden in hun verdriet en verlies, hen helpen bij de rouwverwerking.

Rouwen is een werkwoord

Rouwen is een werkwoord. Het is actief omgaan met je verdriet en stappen zetten om een weg te vinden door het verdriet heen, op weg naar een nieuwe toekomst.

Verlies is steeds een intense, persoonlijke en unieke ervaring. Geen twee mensen rouwen op precies dezelfde wijze al zijn er natuurlijk gemeenschappelijke patronen te herkennen.

Het rouwen raakt niet alleen de partner en/of de kinderen; het verlies raakt het hele gezin. Dit kan zeer verwarrend en heel moeilijk zijn.

Wanneer het niet lukt een begin te maken in die nieuwe werkelijkheid, kan professionele begeleiding een idee zijn. Het leren zien wat rouwen is, het begrijpen wat er met je gebeurt, het ordenen van je gedachten, dat alles kan heel behulpzaam zijn.

Zal ik ooit…

Wanneer u het bovenstaande herkent of een van de onderstaande vragen, en wanneer het niet lukt een eerste stap te zetten of wanneer u gewoon eens wilt spreken over dit onderwerp, neemt u gerust contact met ons op.

 • Ik kan het niet geloven dat mijn geliefde er niet meer is, hoe kan ik leven zonder hem/haar?
 • Is het normaal dat ik mij na al die maanden nog zo verdrietig voel?
 • Ik voel mij zo moe en ik heb nog niets gedaan?
 • Zal ik ooit weer opnieuw kunnen genieten van het leven?
 • Waarom kan ik mij niet concentreren en vergeet ik alles?
 • Ik voel me zo alleen met mijn verdriet.
 • Ik ben bij momenten opeens zo snel boos en opstandig, dat ken ik helemaal  niet  van mezelf.
 • Hoe komt het dat mijn kinderen nooit iets zeggen over hun overleden vader  terwijl ik er graag met hen over wil praten?
 • Is het niet beter om kinderen te beschermen tegen verdriet?
 • Het lijkt wel of mijn  partner helemaal geen verdriet kent over ons overleden kind, hij zegt nooit iets.
 • Het is al 10 jaar geleden en ik schiet nog vol als ik eraan denk, klopt dat wel?

En zo nog veel meer vragen ….

Wilt u meer informatie? Mail naar daniellevanthof@viahumana.nl

Bij overlijden

Meld een overlijden direct op 06 132 45 132

Contact

Via Humana Uitvaartverzorging
is 24 uur per dag,
7 dagen per week
bereikbaar op
06 132 45 132

email: uitvaart@viahumana.nl

Postbus 499
8070 AL Nunspeet

Smithstraat 28 Nunspeet

Meer contactinformatie
Keurmerk Eerlijke Uitvaarten
Netwerk
© Via Humana Uitvaartverzorging - Tel. 06 132 45 132 - Postbus 499 - 8070 AL Nunspeet - uitvaart@viahumana.nl