Sterretje

Sterretje

Sinds een paar jaar staat Via Humana Uitvaartverzorging met een Ik Mis Je tent op de Lichtjeswandeling van Gloei. Er is o.a. door corona de afgelopen jaren geen lichtjeswandeling geweest, maar dit jaar wordt dit mooie evenement weer gehouden.
In het sfeervol verlichte bos kan op drie avonden tussen kerst en oud en nieuw het bos in het donker bewonderd worden. Onderweg kun je van alles tegenkomen: eerder waren er bijvoorbeeld verhalenvertellers, muzikanten, of je stond ineens oog in oog met een kunstvoorwerp dat opdoemt in de duisternis.

En dan was er ook de Ik Mis Je Tent en ook dit jaar zal die er weer zijn. In deze tent kunnen mensen een momentje stil staan bij iemand die zij moeten missen. En juist in deze dagen houdt veel mensen dit bezig.

Toch is de sfeer in de tent niet zwaar, de meeste mensen waarderen juist de gelegenheid om kaarsje voor iemand aan te kunnen steken.
Naast de kaarsjes zorgen we elk jaar ook nog voor een andere manier om iemand te herinneren. De laatste keer (voor corona) kon dit door een sterretje van hout, al dan niet met de naam van degene voor wie het sterretje was, aan de “hemel” te plakken.

Er komen ook altijd veel kinderen mee naar de Lichtjeswandeling en dus ook naar de Ik Mis Je tent. Dat geeft altijd een bijzondere sfeer, omdat kinderen zo hun eigen manier hebben om met een verlies om te gaan. Soms mogen we dan ook getuige zijn van ontroerende momenten.

Zo kwamen er een vader en zijn dochtertje van een jaar of vier binnen. Samen pakten ze een sterretje en toen moest er bepaald worden wat erop moest komen te staan.  Gehurkt luisterde de vder aandachtig naar zijn dochter, die een heel verhaal hield. Toen ze klaar was, zei hij: “Dat is heel mooi, maar het zijn te veel woorden voor zo’n klein sterretje. Dat past er niet op.” Vader en dochter voerden intensief overleg en er werd een oplossing gevonden. Het sterretje kon nu aan de hemel geplaatst worden.

Maar de jongedame was nog niet klaar. Nu nog een kaarsje. Hoewel alle kaarsjes hetzelfde waren, werd ook de keuze van het juiste kaarsje met zorg bepaald. Ook vader stak nu een kaarsje aan. Met de armen om elkaar heen keken ze even naar de twee vlammetjes.

Toen was het tijd om verder te lopen. Het meisje pakte de hand van haar vader en huppelde de tent uit. “Ik denk dat Mama heel blij is met het sterretje en de kaarsjes, hè Papa?!”

Met ontroering keek ik ze na, en zag hoe ze samen verder het donkere bos in wandelden…

Dirk Timmer
Via Humana Uitvaartverzorging

Bij overlijden

Meld een overlijden direct op 06 132 45 132

Contact

Via Humana Uitvaartverzorging
is 24 uur per dag,
7 dagen per week
bereikbaar op
06 132 45 132

email: uitvaart@viahumana.nl

Postbus 499
8070 AL Nunspeet

Smithstraat 28 Nunspeet

Meer contactinformatie
Keurmerk Eerlijke Uitvaarten
Netwerk
© Via Humana Uitvaartverzorging - Tel. 06 132 45 132 - Postbus 499 - 8070 AL Nunspeet - uitvaart@viahumana.nl