Duur?

Veel mensen vinden het moeilijk om te vragen hoeveel een uitvaart kost, en waarom het vaak zo duur is. Begrijpelijk, want voor het afscheid van een geliefde worden kosten noch moeiten gespaard.
Terecht, want het is ook erg belangrijk dat familie en nabestaanden kunnen terugkijken op een mooi en passend afscheid.

Maar nare verrassingen met betrekking tot de uitvaartkosten kunnen hier een vervelende schaduw over werpen. Soms kunnen die kosten zelfs tot financiële problemen leiden en dan wordt de nagedachtenis van de overledene helemaal vertroebeld door zorgen over geld. En dat willen we voorkomen.

Nadat we bij Via Humana eerst zorgvuldig naar de familie geluisterd hebben en een indruk hebben wat de wensen zijn om tot een passend afscheid te komen, maken we daarna ook direct een begroting. Misschien komt dit zakelijk over in een tijd van verdriet, maar het voorkomt wel teleurstellingen. Die komen altijd ongelegen, maar als u afscheid aan het nemen bent van uw geliefde kunt u die zeker niet gebruiken.

Bij Via Humana houden we van een helder en eerlijk verhaal. Daarom maken we, anders dan gebruikelijk is, ook geen winst over producten en diensten die door anderen geleverd worden.

Een triest voorbeeld dat ons ter ore kwam:

Een familie wilde voor het afscheid van hun vrouw, moeder en schoonmoeder tijdens de afscheidsdienst graag foto’s van de overledene laten zien. Maar de aula waar de afscheidsdienst gehouden werd, was een erg lichte ruimte. Als de foto’s op een scherm geprojecteerd zouden worden, zouden ze slecht te zien zijn. De oplossing die hun uitvaartverzorger bood betrof het huren van grote televisieschermen. Dat vond de familie een goed idee, tot… de familie ontdekte dat dit ruim duizend euro zou gaan kosten. Dit ging echt boven het budget en er werd dus maar van het plan afgezien. Helaas… want het had een mooi en waardevol onderdeel van de afscheidsdienst kunnen zijn. En het was ook niet nodig. Want de werkelijke kosten van de huur bedroegen slechts tweehonderdvijftig euro. De overige ruim zevenhonderdvijftig euro was extra winst voor de betreffende uitvaartverzorger.

Dit soort verhalen horen we regelmatig en het stemt ons bij Via Humana oprecht treurig, als mensen onnodig moeten bezuinigen op het afscheid van hun geliefde vanwege de winstmarges op dit soort diensten. En daarom rekenen we bij Via Humana geen winst op goederen en diensten die door anderen geleverd worden… Zo weet u zeker dat het afscheid van uw geliefde altijd maatwerk is, zonder dat u voor onnodig hoge kosten komt te staan.

Via Humana: omdat liefde niet ophoudt waar het leven eindigt.

Dirk Timmer

Wilt u gratis en vrijblijvend een informatiepakket ontvangen betreffende de kosten en de mogelijkheden van uitvaarten? Stuur een mailtje naar info@viahumana.nl en we sturen het u per post toe.

Bij overlijden

Meld een overlijden direct op 06 132 45 132

Contact

Via Humana Uitvaartverzorging
is 24 uur per dag,
7 dagen per week
bereikbaar op
06 132 45 132

email: uitvaart@viahumana.nl

Postbus 499
8070 AL Nunspeet

Smithstraat 28 Nunspeet

Meer contactinformatie
Keurmerk Eerlijke Uitvaarten
Netwerk
© Via Humana Uitvaartverzorging - Tel. 06 132 45 132 - Postbus 499 - 8070 AL Nunspeet - uitvaart@viahumana.nl